Czyste powietrze zaostrza apetyt. Jezioro nie odstępuje nas na krok, także z naszej Restauracji rysuje się widok tafli wody, a tuż za nią pagórkowate łąki i lasy.
Pobyt w Siedlisku Morena to szansa na delektowanie się potrawami wyśmienitej kuchni. Inspiracje do naszego menu czerpiemy z natury oraz dostępnych sezonowych produktów. Serwujemy dania najlepszej jakości ze świeżych i wysokiej klasy składników.
Śniadanie jest bardzo ważnym posiłkiem, więc żeby wprowadzić naszych Gości w dobry nastrój oferujemy różnorodny wybór dań oraz zawsze świeże i najlepszej jakości produkty. Każdy Gość może delektować się aromatem świeżo mielonej kawy, wyciskanymi sokami, pachnącymi i chrupiącymi wypiekami, sezonowymi owocami i warzywami, najlepszymi serami i wędlinami. Wegetarianie i weganie również zaspokoją u nas swoje kubki smakowe.
Lokalni dostawcy
Znaczna część produktów do naszego menu pochodzi od lokalnych dostawców. Harmonijnie łączymy tradycję z modnym nurtem fusion. W naszej karcie znajdują się tradycyjne polskie dania, jak i potrawy z całego świata. Tutaj też czeka na Państwa niezwykle bogata karta win.
Największą częścią Restauracji jest przeszklona Weranda z widokiem na jezioro. Tu natura nie odstępuje nas ani na krok.
Wiosenne i letnie posiłki najlepiej spożywać na świeżym powietrzu. Zapraszamy na nasz taras oraz nieodłączny element mazurskiej kuchni, czyli grillowanie.
Idealna na kameralne przyjęcia i spotkania rodzinne. Miejsce pełne ciepła i rustykalnego klimatu.
Z naszego ogródka na talerz Gości trafiają dorodne cukinie, soczyste rzodkiewki i ogórki, świeże sałaty i wiele aromatycznych warzyw. Z największą chęcią serwujemy latem domowe ciasto z własnym rabarbarem i porzeczkowe tarty. Podczas spacerów koniecznie skosztujcie także jabłek z naszego sadu.
Smak i zapach dzieciństwa. To specjalne ciasto jest delikatne, słodkie i nie traci swoich walorów nawet po kilkunastu dniach. W Siedlisku Morena sękacze wyrabiamy tradycyjną, ręczną metodą, na prawdziwym ogniu. Z naszej kuchni wydobywają się także zapachy domowych ciast, a każde przyjęcie dopełni tort bezowy ze świeżymi owocami.
W naszej piwniczce znajduje się kilkadziesiąt gatunków win z całego świata. Znajdują się tu klasyczne pozycje ze Starego Kontynentu, jak i te z bardziej odległych regionów winiarskich. Naszą pasją do wina dzielimy się także podczas wieczorów z Sommelierem oraz podczas cyklicznych uroczystości Wine Dinner z Karolem Okrasą, prawdziwej uczty dla podniebienia z muzyką na żywo w tle.